WILLY DEVILLE -
SEE YA LATER

Patricia Steur

Willy DeVille through the eyes of Patricia Steur

Dutch / Paperback (incl. DVD)
64 pages / 28 x 20 cm
ISBN 978-908-91005-7-3

 

Uitverkocht

SEE_YA_LATER_03_1024
Willy DeVille

Willy DeVille, al 30 jaar een zanger uit de buitencategorie. Bij ons bekend van zijn tijd met de groep Mink DeVille waarmee hij hits scoorde als Spanish Stroll en Cadillac Walk.
De groep werd ontbonden en Willy ging verder als solo-artiest. Doorleefde songs in een mix van rock en roots. Handelsmerk van de slank gesneden zanger is zijn opvallende kleding. New York cool, piratenlook, dandy-achtig of in indianenstijl, DeVille meet het zich overtuigend aan. In Europa is hij trouwens populairder dan in thuisland Amerika.

De Nederlandse fotografe Patricia Steur heeft een goede band met hem opgebouwd en volgt hem al vanf 1981. In dit boek een serie portretfoto's waarin de zanger langzaam ouder wordt, maar niets van zijn uitstraling verliest. Steur voorzag een deel van de krachtige foto's (kleur en zwart-wit) van commentaar. Met dvd (ca. 1 uur) met korte documentaires over DeVille, opgenomen in New York, Frankrijk en Nederland.
DeVille wordt hoofdzakelijk gevolgd in zijn dagelijks leven. Scenes van kleedkamers, optredens, hotels en ontmoetingen. Engels gesproken of (waar Nederlands gesproken) Engels ondertiteld. Het filmmateriaal lijkt uit de archieven van de Nederlandse fanclub te komen. Mooi spul voor de fan maar wegens gebrek aan context niet zo interessant voor een breder publiek.

Op donderdagavond 14 februari 2008 was de boekpresentatie van het portret fotoboek van Willy DeVille ‘See Ya Later - Zie Je’ van fotografe Patricia Steur. Het boek bevat tevens een dvd met een documentaire en interviews met Steur en DeVille gemaakt door Lisette Erdtsieck. Bij deze boekpresentatie in Harderwijk waren alle betrokkenen aanwezig en trad de Amerikaanse zanger hoogstpersoonlijk op. Willy werd op gitaar begeleid door Jan Akkerman ("best guitarplayer in the Netherlaaaands") en vocaal ondersteund door Kees Veerman. Het korte optreden was een hilarische mix van humor, chagrijn en muzikale improvisatie. Manuela Kemp presenteerde het geheel. Na afloop was er een signeersessie door Willy DeVille en Patricia Steur.

0