Samen een bijzonderuniekverrassendorigineelbuitengewoonzeldzaambizarbuitensporigexceptioneelexcentriekextraordinair boek maken

Uitgeverij Komma is altijd op zoek naar nieuwe auteurs en kunstenaars. Een idee voor een bijzonder boek? Laat het ons weten!

Bij het maken van een boek komt heel wat kijken. Er moet tekst, fotografie en een ontwerp komen. Vervolgens moet het worden geredigeerd, gedrukt, gebonden en er moet distributie, PR en marketing geregeld worden. Een flinke kluif als je daar geen ervaring mee hebt.

Steven Hond is eigenaar van Uitgeverij Komma en hij kan je als geen ander helpen bij het realiseren van jouw boek. Of het nu om een simpele uitvoering met een krachtige inhoud of een extravagante limited edition gaat, bij Uitgeverij Komma ben je aan het juiste adres.

Met 30 jaar ervaring heeft Steven alle kennis in huis. Daarnaast beschikt Steven over een groot en interessant netwerk op het gebied van tekstschrijvers, redacteuren, fotografen, ontwerpers, drukkers, etc. en weet hij altijd de juiste mensen aan elkaar te verbinden.

NO ORDINARY PUBLISHER
Uitgeverij Komma heeft niet voor niets de ondertitel ‘No ordinary publisher’. Steven denkt graag buiten de gebaande paden en laat zich niet tegenhouden door de woorden “dat kan niet”. Dat heeft ertoe geleid dat zijn bijzondere uitgaves regelmatig bekroond worden met een prijs.


JE DEELT JOUW IDEE MET UITGEVERIJ KOMMA EN DAN…?
Door de jaren heen heeft Steven zich met name gespecialiseerd in kook-, fotografie- en kunstboeken. Maar er worden ook andere boeken uitgegeven door Uitgeverij Komma. Steven laat zich in zijn keuzes leiden door persoonlijke passie. Samen gaan jullie onderzoeken of jullie bij elkaar passen en tot een samenwerking overgaan.

ER IS EEN MATCH
Nadat je met Steven de eerste ideeën voor de vorm van het boek hebt besproken vindt er een vervolggesprek plaats met Steven en Willemien Geenen. Willemien is assistent uitgever en doet de communicatie voor Uitgeverij Komma. Jullie maken met z’n drieën een stappenplan en bespreken het vervolg. Je krijgt na het gesprek een informatiepakket met verschillende documenten die je handvatten bieden bij het realiseren van je boek.

UITGEVEN IN EIGEN BEHEER
Wil je liever de productie in eigen beheer houden? Ook dat kan. Steven kan je adviseren en begeleiden in het traject op basis van jouw wensen. Nieuwsgierig hoe dat in zijn werk gaat? Neem dan vrijblijvend contact op via: stevenhond@uitgeverijkomma.nl of 06 - 462 665 18.

KOSTEN
Een boek uitgeven kost geld. Een belangrijk onderdeel van het uitgeven is dan ook een slim plan voor het verdienmodel.

Steeds vaker werken wij met crowdfunding (bijvoorbeeld via voordekunst.nl) om de kosten voor het realiseren van het boek te dekken. Niet alleen is dat een mooie manier om het geld voor je boek bij elkaar te krijgen, ook creëer je meteen een achterban voor jouw boek. De campagne start je zelf op met hulp van Uitgeverij Komma.

Voor sommige uitgaves is het ook mogelijk om een fonds of subsidie aan te schrijven. In overleg met Steven bepaal je welke fondsen en/of subsidies mogelijk interessant zijn. Samen dienen jullie een aanvraag in.

COMMUNICATIE
Hoe meer het boek onder de aandacht wordt gebracht, des te groter het bereik. Klinkt logisch toch? Waar vroeger de boekenwinkel de grootste rol had in de communicatie bij het verschijnen van een nieuw boek, heeft er met de komst van o.a. sociale media een flinke verschuiving plaatsgevonden. Uitgeverij Komma maakt dankbaar gebruik van deze zichtbaarheid. Regelmatig worden er berichten op Instagram, Facebook en Linkedin geplaatst. Daarnaast worden nieuwsbrieven en persberichten ingezet om jouw boek onder de aandacht te brengen. Ook jij gaat een belangrijke rol spelen in de communicatie omtrent jouw boek. Willemien zal je alles vertellen over optimaal gebruik van de verschillende kanalen en hoe jullie elkaar daarin kunnen versterken.

VERTEL ONS OVER JOUW BOEK
Wij zijn nieuwsgierig naar jouw ideeën! Spreekt bovenstaande jou aan? Stuur dan een mail naar stevenhond@uitgeverijkomma.nl of bel Steven op 06 - 462 665 18 en vertel ons alles over jouw plannen voor een boek.

0