Be ImaginativeCreativeBrilliantInnovativeOriginal Together

Mozart didn't need a little hack to chart. Warhol didn't need to ask De Kooning about Art. Frank Lloyd Wright always ate à la carte. Wish I had been that smart.

Jonnie en Thérèse Boer

Opmaak 1

PUURST van Jonnie en Thérèsse Boer was één van de eerste culinaire boeken die ik uitgaf onder uitgeverij Komma in opdracht van de Librije.

De samenwerking met Jonnie en Thérèse heeft geleid tot een resultaat waar we trots op mogen zijn. Dat werd bevestigd toen het boek in 2013 door Gourmand in Parijs werd uitgeroepen tot het beste chef boek van de wereld. Puurst was het startschot voor het uitgeven van meer culinaire boeken en heeft mijn liefde voor koken aangewakkerd.

JONNIE_BOER_LIBRIJE_750

Marcel Wanders

Ik reis veel tussen Nederland en Frankrijk. Deze reizen geven mij tijd om na te denken en leiden vaak tot de beste ideeën. Tijdens één van deze reizen vatte ik het plan op om een boek te maken over de schilderijen uit de eregalerij van het Rijksmuseum Amsterdam.

KOMMA_RIJKS_LE_DETAIL_03

Een boek met zo’n onderwerp verdiende een bijzondere uitgave. Ik wilde er graag een XXL boek van maken met een tafel waar deze op gepresenteerd kon worden. Ik besloot Marcel Wanders te benaderen voor het ontwerp van deze tafel.

Toen ik Marcel vertelde over mijn idee werd hij meteen enthousiast. Hij wilde graag een tafel ontwerpen, maar alleen onder de voorwaarde dat hij ook het boek mocht vormgeven.

KOMMA_RIJKS_TABLE

Dit was de start van een jarenlange samenwerking tussen Marcel, zijn studio en de uitgeverij. Inmiddels zijn er uit deze samenwerking verschillende producties van Rijks Masters of the Golden Age voortgekomen en voel ik mij tot op de dag van vandaag vereerd dat Marcel zijn naam aan de uitgeverij heeft willen verbinden.

KOMMA_MARCEL_WANDERS_750

Big Green Egg Book

KOMMA_BGE_1024_BLACK

Na mijn eerste culinaire uitgaves werd koken een uit de hand gelopen hobby. Dat werd erger toen Big Green Egg Europe mij vroeg om een boek voor ze te maken. Om een goede samenwerking aan te kunnen gaan vond ik dat ik de Big Green Egg moest uitproberen. Het veranderde mijn leven.

The Big Green Egg Book is voortgekomen uit mijn enthousiasme over het product en heeft geleid tot een intensieve samenwerking, een prachtig boek en diverse grafische producties.

Zie ook:
Modus Operandi - Big Green Egg
ENJOY! Big Green Egg Magazine

KOMMA_BIG_GREEN_EGG_01

Van Gogh Museum Amsterdam

KOMMA_VANGOGH_CABINET_01

De uitgave van Vincent van Gogh's Sketchbooks and more ... is misschien wel één van de meest bijzondere opdrachten die ik in mijn carrière als uitgever heb gekregen. Er zijn vier bewaard gebleven schetsboeken van Vincent van Gogh. Deze boekjes zijn echter zeer kwetsbaar en worden om die reden zelden getoond aan publiek.

Met een team aan vakmensen heb ik in samenwerking met het Van Gogh Museum en Typography Interiority & Other Serious Matters deze schetsboeken exact nagemaakt (ook wel facsimile genoemd), tot op de vlekken en scheurtjes in de pagina’s na. Deze uitgave wordt in een gelimiteerde oplage aangeboden.

Dit grootschalige project was een beleving die de zin van het uitgeven een bijzondere betekenis heeft gegeven.

KOMMA_VAN_GOGH_RUSSEL_750

Wonderful Art Books

Bekroonde theaterproducent Robin de Levita en meesterprinter  en uitgever Steven Hond hebben een nieuw bedrijf aangekondigd om Exclusive Limited Art Books te creëren en samen te stellen. Deze boeken zullen online te koop zijn op wonderfulartbooks.com

Er zijn verschillende samenwerkingen tot stand gebracht met gespecialiseerde uitgevers van kunst- en fotoboeken over de hele wereld.

Steven Hond: Tot mijn verbazing ontdekte ik dat er geen gespecialiseerde websites voor Limited Edtion-boeken bestaan. Ik realiseerde me dat ik deze boeken eigenlijk publiceerde zonder het juiste platform.

Robin de Levita: Toen ik hoorde over de schetsboeken van Van Gogh en zag hoe het museum en 25 verschillende specialisten deze replica's met militaire precisie maakten, stond ik versteld. Dit werk is zo'n krachtig eerbetoon aan de kunstenaar en ik raakte volledig geïnspireerd om dit soort kunstwerken te verzamelen.

De Van Gogh facsimile schetsboeken zijn te zien in het Van Gogh museum en verkrijgbaar bij wonderfulartbooks.com. Samen met de Masters of the Golden Age, een boek ontworpen door de veelgeprezen kunstenaar en designer Marcel Wanders, vormden deze unieke limited editions de basis voor de huidige site. De uitbreiding van deze collectie is begonnen en zal onze vaste ambitie zijn.

0