‘Modus Operandi – Big Green Egg’ winnaar Best in the World Gourmand Cookbook Award 2021

Het duimen heeft geholpen! 'Modus Operandi' van de Big Green Egg is uitgeroepen tot winnaar 'Best in the World 2021' in de categorie Innovatie van de Gourmand Awards 2021 en 4de in de categorie Fotografie.

De ranglijst van de best kookboeken in de wereld 2021 zou op 5 juni 2021 worden bekendgemaakt tijdens het awards-evenement in Louvre-Tuileries in Parijs. Maar ook hier heeft Covid-19 roet in het eten gestrooid en moesten de plannen worden gewijzigd. Besloten is om de resultaten al voortijdig bekend te maken en de uiteindelijke prijsuitreiking te laten plaatsvinden op 29 november in Les Cordeliers te Parijs 6.

Bestellen € 195,-


Maarten Corbijn – Corbino Bijbel

Van dakloos tot koningin, van Hazes tot van Zweden, niemand ontkomt aan Corbino’s blik.
In ‘Corbino’s Bijbel’ is 40 jaar aan portretten samengebracht, waarvan veel foto's inmiddels als iconen binnen de Nederlandse portretfotografie gelden. Het resultaat is een prachtig koffietafelboek van Maarten Corbijn.

Uitverkocht


‘Modus Operandi – Big Green Egg’ nationale winnaar Gourmand Cookbook Award 2020

Zo trots! Nog voordat het boek 'Modus Operandi' van de Big Green Egg officieel in de winkels ligt is de prachtige kookbijbel al door Gourmand uitgeroepen tot nationale winnaar 2020 in de categorieën Fotografie, Innovatie & Beste van de Beste Boeken.

Daarmee is 'Modus Operandi' ook automatisch geselecteerd voor de internationale awards in Parijs in juli 2021. Wij zijn alvast aan het duimen.


‘Rijks, Masters of the Golden Age’ nu mét Marten en Oopjen

In 2016 presenteerde wij voor het eerst de Unlimited Edition van 'Rijks, Masters of the Golden Age'- een prachtige uitgave als eerbetoon aan de 17e-eeuwse Nederlandse meesterstukken uit de Eregalerij van het Rijksmuseum. Inmiddels is de derde oplage van deze baanbrekende publicatie helemaal uitverkocht en presenteren wij vandaag met ontzettend veel trots de 4e druk.

04_MW_Rijks_KeyVisual1_1400

Deze 4e druk is niet zomaar een nieuwe druk, de nieuwe oplage heeft namelijk 20 extra pagina’s, volledig gewijd aan de twee beroemde huwelijksportretten van Marten Soolmans en Oopjen Coppit geschilderd door Rembrandt in 1634. De schilderijen van worden toegelicht in een interview met Pieter Roelofs,  hoofd van de afdeling schilder- en beeldhouwkunst in het Rijksmuseum.

Met de commentaren van hedendaagse kritische denkers zoals Erwin Olaf, David Allen, Angela Missoni en Jimmy Nelson en de prachtige details van de kunstwerken uit de Eregalerij is dit boek een echte must have.


Achter de schermen bij Harry Arling en zijn Kosmotroniks

Afgelopen weekend maakte beeldend kunstenaar Harry Arling een filmpje voor Voordekunst waar hij binnenkort een crowdfunding zal starten voor zijn boek.

Afgelopen weekend maakte beeldend kunstenaar Harry Arling een filmpje voor Voordekunst waar hij binnenkort een crowdfunding zal starten voor zijn boek.

Al bij de eerste ontmoeting met Harry was er meteen een klik. Steven en Harry delen eenzelfde kijk op de wereld. Eén van kansen en mogelijkheden, verwondering en mysterie en eindeloos dromen. Wij kunnen dan ook niet wachten om met Harry een boek te maken.

Harry Arling transformeert het afgedankte naar iets moois. Het lijken taferelen uit onze dromen. Kleuren verheffen de geest en kleine details zijn een feest voor het oog. Het vreugdevolle onwerkelijke wordt werkelijk gemaakt.

Misschien heb je de bijzondere en vooral ook opvallende kunstobjecten van Harry wel eens gezien. Deze magische machines dragen de naam Kosmotroniks.

De basis voor een nieuwe Kosmotronik is altijd een bestaand object van plastic, zoals bijvoorbeeld een föhn of helm. Deze alledaagse apparaten en objecten worden door de meeste mensen als afval beschouwd zodra ze stuk zijn. Maar door Harry niet, hij ziet de schoonheid erin en recyclet het van afval tot kunst.

Harry gebruikt nooit een tekening of een vooropgezet een plan. Elke Kosmotronik ontwikkelt en ontstaat tijdens de bouwfase. Voor Harry is het bouwen van een Kosmotronik een avontuur van begin tot eind en daardoor zijn ze allemaal uniek.

Harry Arling is geboren in 1965 in Emmen. Hij begon op zeer jonge leeftijd met modelbouw waaruit na verloop van tijd het idee voor zijn Kosmotroniks voortvloeiden. Inmiddels zijn de magische machines internationaal tentoongesteld en kennen de Kosmotroniks vele liefhebbers.


I’m coming up,.. Preggy! Over de ontmaskering van de zwangerschapsmythe

Waarom hangt er een zweem van romantiek rondom zwangerschap en bevallen? En waar komt die struisvogelpolitiek toch vandaan?  Na de geboorte van haar tweede zoon start Martine van den Berg met schrijven. Over de bevalling. Bevallen is ingrijpend zwaar en eenzaam. “PREGGY” gaat over de ontmaskering van de zwangerschapsmythe en verschijnt in september 2020.

Pre-order € 24,95


Katinka van den Broek – Blijf

Op 2 juni aanstaande op de 5e World Eating Disorders Action Day presenteert Katinka van den Broek haar eerste gedichtenbundel BLIJF.

Bestellen € 14,95


Nederland in quarantaine – Annabel Jeuring

Op de foto door je keukenraam: 'Tastbare herinnering aan deze tijd'
Van achter het raam kijken ze lachend in de lens van Annabel Jeuring: ouders, kinderen, echtparen, opa's en oma's. De 42-jarige fotografe uit Enschede heeft de coronacrisis aangegrepen voor een nieuw project, waarin ze stadsgenoten vastlegt die 'opgesloten' zitten in hun huis.

Bestellen € 24,95


In mei leggen alle vogels een ei …

Deze maand verschijnt Tanquam het nieuwste boek van Emo Verkerk
Emo Verkerk (Amsterdam, 1955) staat stevig in de Nederlandse schildertraditie. Zijn werk neigt naar totale anarchie en balanceert regelmatig op de rand van een klif, soms bijna over de rand, maar uiteindelijk komt alles altijd op zijn pootjes terecht, precies waar je het zou willen hebben. Hij beoefent een democratische vorm van schilderen die allerlei kansen biedt. Als Emo Verkerk schildert, beweegt hij in bepaalde richtingen en schildert hij over bepaalde bewegingen. Hiermee laat hij zien dat de hedendaagse schilderkunst nog volop onbenutte mogelijkheden heeft.

Meer informatie ...


Boeken voor de thuiskok

Oost west, thuis best ... Aan huis gebonden en toch uit eten. We hebben een aantal boeken geselecteerd met de beste recepten voor thuis. Voor elke thuiskok wat wils.

Bon Appétit


March Blusters … New Book Deals

Nieuwe titels voor maart, nieuwe avonturen en zoektochten ... Ontdek ze nu !

OMG It's me - Claudette Van de Rakt
In 'OMG It's me' wordt gebroken met de conventies van de selfie-makende mens. De durf om het anders te doen dan 'de norm', is de rode draad in het boek. Naast haar eigen foto’s en (via een app zichtbare) filmpjes vroeg Claudette vrouwelijke gastauteurs om een bijdrage te leveren in tekst. Samen maken zij het boek 'OMG it’s me' tot een sterk en actueel gebaar - een oproep om zo open mogelijk en vrij van oordeel het eigen gezicht en lichaam te tonen.

Bestellen € 34,-

Paradise - Ruben van Schalm
'Paradise' van fotograaf Ruben van Schalm is een reis van introspectie, een pad bewandeld met wankele kiezels, maar essentieel. Hij werd gedreven door een aangeboren wil om zijn visie op zijn paradijs vast te leggen en te delen.
Dit boek onthult aan ons een artistieke kracht die zijn roeping vond in de weergave van de relatie tussen mens en natuur.

Bestellen € 49,-

Van een korte liefde met grote gevolgen - Elsbeth Doorenbos
Op een dag kreeg beeldend kunstenaar Elsbeth Doorenbos van haar vader een kist vol met dagboeken, brieven en foto's. Hij had geprobeerd om de losse eindjes aan elkaar te knopen, maar het was hem niet gelukt. Elsbeth heeft het verhaal afgemaakt. - 'Van een korte liefde met grote gevolgen' vormt het prachtige verhaal over het onconventionele en rebelse leven van twee mensen, haar grootouders.

Bestellen € 29,95

Toch komt een keer de tocht - Sander Hagelaar en Danika van Kaathoven
Een bundel gedichten en collages over unieke ontmoetingen en gelukkige toevalligheden. Sander en Danika delen hun liefde voor het spel van woord en collage. 'Toch komt een keer de tocht' is vluchtig, naïef en speels.

Bestellen € 29,95


6 maart verschijnt – Toch komt een keer de tocht – Sander Hagelaar en Danika Kaathoven

poëzie en collages

'Toch komt een keer de tocht' van Sander Hagelaar en Danika van Kaathoven, is een van bundel gedichten en collages over unieke ontmoetingen en gelukkige toevalligheden. Via de muren van de kunstacademie in Arnhem kwamen ze elkaar tegen en ontdekten een gedeelde liefde voor het spel van woord en collage. Na het afstuderen bleven Sander en Danika verbonden door de woorden en collages en besloten ze deze te bundelen in een boek. 'Toch komt een keer de tocht' is vluchtig, naïef en speels. Met dank aan Stichting Lettergieten.

Bestellen € 29,95


Nieuw hardcover groot formaat fotoboek van Ruben van Schalm

We zijn verheugd om het eerste officiële hardcover groot-formaat fotoboek van de Nederlandse fotograaf Ruben van Schalm aan te kondigen: PARADISE. Gedreven door een aangeboren wil om zijn visie op zijn paradijs vast te leggen en te delen onthult dit boek aan ons een artistieke kracht die zijn roeping vond in de weergave van de relatie tussen mens en natuur. Het boek bevat niet-gepubliceerde zwart-wit- en kleurenafbeeldingen uit series die van Schalm heeft gemaakt in de Filipijnen, Frans-Polynesië en Israël.
Met een inleiding geschreven door Erwin Olaf, essay door Marth von Loeben, ontwerp door Studio Amir Avraham en productie door Colour and Books - Sebastiaan Hanekroot.

Bestellen € 49,-


Boekpresentatie Claudette van de Rakt 29 februari

Claudette van de Rakt, Uitgeverij Komma en Stedelijk Museum Breda nodigen je van harte uit om op zaterdag 29 februari vanaf 14.00 uur aanwezig te zijn bij de boekpresentatie OMG it’s me in Stedelijk Museum Breda.

Om 14.00 uur is het ontvangst in het auditorium en om 14.30 uur start het programma met welkomstwoord door Claudette en volgen er toespraken van Sacha Bronwasser (auteur, kunstcriticus en journalist), Merel Bem (auteur en journalist) en Janneke Stegeman (publiek theoloog, des vaderlands 2017).
Het geheel wordt muzikaal omlijst door Els Mondelaers (zangeres met specialisatie hedendaagse muziek & theatermuziek).

AANMELDEN
Het aantal zitplaatsen in het auditorium is beperkt, daarom is aanmelden noodzakelijk. Dat kan tot uiterlijk zaterdag 22 februari via onderstaande aanmeld button. Deze uitnodiging is geldig voor twee personen. Toegang tot het Stedelijk Museum Breda is gratis vanaf 13.00 uur voor genodigden.

Aanmelden

Aanvang
za 29 februari 2020
14:00 – 16:30 uur

Locatie
Stedelijk Museum Breda
22 Boschstraat
4811 GH Breda


De Oosterscheldekreeft winnaar Gourmand Award – Best of 25 Years

Uitgeverij Komma valt in de prijzen. Het kookboek 'de Oosterscheldekreeft' met foto's van Remko Kraaijeveld, is opgenomen in de lijst van de Gourmand Awards, 'Best of the past 25 Years'. Uitgeverij Komma vertegenwoordigd Nederland in de categorie fotografie. De prijsuitreiking vindt plaats op woensdag 3 juni 2020 in Parijs tijdens de Cookbook Fair in het Louvre- Tuileries.

Kijk hier voor meer kookboeken met foto's van Remko Kraaijeveld waaronder: Paddenstoelen (Jonnie Boer & Edwin Flores), Wild, het beste scharrelvlees komt van de jager, The Big Green Egg book, Perfect Harmony - La Rive Inter Continental Hotel Amstel Amsterdam.


Ontvang € 25,- korting op prachtige fotoboeken

uitgeverij_komma_de_ramp_fotostudio_merkelbach_wingender_collection_wide_1200

De ramp / The Flood een fotografisch verslag van de Watersnoodramp van 1953
De fotoregistratie van watersnoodramp van 1953 toont het ontstaan van de Nederlandse documentaire fotografie. Met werk van bekende fotografen zoals: Henk Jonker, Ed van Wijk, Cas Oorthuys, Ed van der Elsken, Eva Besnyö, Maria Austria, Henk Nieuwenhuijs, Kees Molkenboer, Dolf Kruger, Aart Klein, Martien Coppens, Jo Bokma, Ad Windig en Frits Gerritsen.

Fotostudio Merkelbach Ruim 1000 foto’s vertellen het verhaal van de legendarische fotostudio en van de drie fotografen Jacob Merkelbach, Mies Merkelbach en Bobby Rosenboom.

Wingender Collectie Deze publicatie belicht ruim 70 zeldzame Nederlandse fotoboeken uit de collectie Wingender, een van de omvangrijkste collecties van Nederlandse fotoboeken.

Bestel nu en ontvang € 25,- korting op deze prachtige fotoboeken.
Deze actie duurt tot 29.02.20


Oh My God, It’s Me – Claudette van de Rakt

uitgeverij_komma_oh_my_god_claudette_van_de_rakt_00001

Ben ik dit? Dat is de vraag die Claudette van de Rakt stelt in OMG it’s me, dit boek vol onverwachte zelfportretten. Eigenlijk is het geen vraag, maar een constatering vol ongeloof, geuit in hedendaagse app-taal, door dat OMG: Oh. My. God. Dit ben ik.

OMG It's me is bij ons beschikbaar vanaf 29-02-2020.
Meer informatie ...


Marcel van Luit – Where the dreamers go …

uitgeverij_komma_marcel_van_luit_where_the_dreamers_go_limited_edition_1024_PAN

Met veel trots presenteren wij het fotografieboek ‘Where the dreamers go’ van Marcel van Luit. Deze bijzondere, limited edition uitgave is niet zomaar een boek, maar een stukje kunst op zich en daardoor een echte collectors item. We hebben verschillende nog nooit vertoonde ‘special effects’ toegepast. Zo is in de zwarte cover thermische inkt gebruikt waardoor pas bij aanraking de werkelijke cover van het boek tevoorschijn komt. ‘

Where the Dreamers go’ is bij ons beschikbaar voor pre-order vanaf 02-02-2020. Het boek bevat meer dan 200 foto's van Marcel van Luit en in elk boek zit een 'los' kunstwerk voor aan de muur. En dan leveren we het boek ook nog eens in een luxe leren tas, die ook als laptop sleeve kan worden gebruikt. Houd onze website in de gaten en wees er snel bij!

Zie ook ...


Rijksfaceboek – Patricia Brouwer en Anneke van Dijk


In Rijksfaceboek zijn meer dan 130 portretten uit de collectie van het Rijksmuseum ingebonden, ‘historische selfies’ geproduceerd door de grote meesters uit de vorige eeuwen.
Bijzonder in dit boek is dat de driedeling van de portretpagina’s de lezer in staat stelt om de gezichten uit de diverse eeuwen met elkaar te mixen tot verrassende nieuwe Meesters. Enerzijds verrassend en voor fun, anderzijds informatief … Draag bij tot de totstandkoming van dit boek ... ga naar: voordekunst.nl


ENJOY! Big Green Egg Magazine

Na 5 jaar ENJOY! BIG GREEN EGG MAGZINE volgt nu een jubileum uitgave met 224 pagina’s met de meest prachtige reisverhalen, beroemde chefs en de heerlijkste gerechten op de Big Green Egg.

In dit fragment van Bon Chef! gaat Big Green Egg’s Executive Chef én SVH Meesterkok Michel Lambermon op bezoek bij chef Jonnie Boer van restaurant De Librije *** in Zwolle om samen met een mooi streekproduct aan de slag te gaan op de Big Green Egg.


Vincent’s facsimile now on permanent display

VANGOGH MUSEUM

Watch the Film

One of the four remaining sketchbooks, the one from Paris, Auvers-sur-Oise, is now as an unequalled facsimile (replica) permanent on show in the exhibition of Vincent van Gogh’s life and work. You can not get closer to Van Gogh.

Steven Hond (from publisher Uitgeverij Komma):
‘We sought to create the most true-to-life reproduction. Colour, materials, damage, stains, folds, creases or stretched elastic: every detail has been taken into consideration. Our aim was to get as close to the original as possible’.

More info …

www.vincentvangoghsketchbooks.com


Vincent’s facsimile now permanent on display

One of the four remaining sketchbooks, the one from Paris, Auvers-sur-Oise, is now as an unequalled facsimile (replica) permanent on show in the exhibition of Vincent van Gogh’s life and work. You can not get closer to Van Gogh.

Steven Hond (from publisher Uitgeverij Komma):
‘We sought to create the most true-to-life reproduction. Colour, materials, damage, stains, folds, creases or stretched elastic: every detail has been taken into consideration. Our aim was to get as close to the original as possible’.

More info …

www.vincentvangoghsketchbooks.com


3 nominaties Gourmand World Cookbook Awards 2019

Gourmand International presenteert haar shortlist 2019 en nomineert drie kookboeken van Uitgeverij Komma, uitgegeven in het jaar daarvoor, voor de Gourmand Wereld Kookboeken prijs. De drie genomineerde titels zijn: De Aytems van Inspiratie – Ayt Erdogan; Firestarters of Food, Art & Music – Monica Abdoel; Paddenstoelen. Het beste van bos en veld – Jonnie Boer & Edwin Florès. De prijs maakt deel uit van de Gourmand World Cookbook Awards. Uitreiking van de prijs vindt plaats van 3 t/m 7 juli 2019 tijdens de International Book Fair – Print Gourmand in Macao.


0