Afgelopen weekend maakte beeldend kunstenaar Harry Arling een filmpje voor Voordekunst waar hij binnenkort een crowdfunding zal starten voor zijn boek.

Afgelopen weekend maakte beeldend kunstenaar Harry Arling een filmpje voor Voordekunst waar hij binnenkort een crowdfunding zal starten voor zijn boek.

Al bij de eerste ontmoeting met Harry was er meteen een klik. Steven en Harry delen eenzelfde kijk op de wereld. Eén van kansen en mogelijkheden, verwondering en mysterie en eindeloos dromen. Wij kunnen dan ook niet wachten om met Harry een boek te maken.

Harry Arling transformeert het afgedankte naar iets moois. Het lijken taferelen uit onze dromen. Kleuren verheffen de geest en kleine details zijn een feest voor het oog. Het vreugdevolle onwerkelijke wordt werkelijk gemaakt.

Misschien heb je de bijzondere en vooral ook opvallende kunstobjecten van Harry wel eens gezien. Deze magische machines dragen de naam Kosmotroniks.

De basis voor een nieuwe Kosmotronik is altijd een bestaand object van plastic, zoals bijvoorbeeld een föhn of helm. Deze alledaagse apparaten en objecten worden door de meeste mensen als afval beschouwd zodra ze stuk zijn. Maar door Harry niet, hij ziet de schoonheid erin en recyclet het van afval tot kunst.

Harry gebruikt nooit een tekening of een vooropgezet een plan. Elke Kosmotronik ontwikkelt en ontstaat tijdens de bouwfase. Voor Harry is het bouwen van een Kosmotronik een avontuur van begin tot eind en daardoor zijn ze allemaal uniek.

Harry Arling is geboren in 1965 in Emmen. Hij begon op zeer jonge leeftijd met modelbouw waaruit na verloop van tijd het idee voor zijn Kosmotroniks voortvloeiden. Inmiddels zijn de magische machines internationaal tentoongesteld en kennen de Kosmotroniks vele liefhebbers.