VERWACHT: Woeste goesting

‘Woeste goesting’ is een prachtig culinair fotoboek dat de weerslag vormt van ruim 15 jaar waarin Christine Roelofs zich bezighield met culinaire biodiversiteit.

‘Woeste goesting’ vertelt het culinaire avontuur van Christine Roelofs, die zich al ruim 15 jaar vol overgave bezighoudt met onze culinaire biodiversiteit. Veel dingen die wij tegenwoordig eten groeien niet van nature in onze omgeving. Christine besloot daarom in 2007 om alleen nog te koken met producten en gewassen die kunnen leven en groeien in onze koude grond. Ze legde haar eigen proeftuin aan bij haar huis in de Belgische Kempen en verzorgde vanaf 2009 ook seizoensgebonden gastronomische diners in haar tuin, altijd dicht bij de bron en in contact met oogst en omgeving.

Het afbakenen van de mogelijkheden zorgde ervoor dat ze creatief en vindingrijk moest zijn. Ze creëerde een uitgesproken eigen stijl met veel ongewone ingrediënten en producten. In plaats van bijvoorbeeld vanille, gember en kruidnagel, gebruikt ze lieve vrouwe bedstro, magnolia en spar. 

Dit boek is geen traditioneel kookboek, het is een culinair fotoboek. Christine heeft door haar kunstenaarsachtergrond de gewoonte om haar camera altijd bij de hand te houden, ook als ze in de tuin, keuken en natuur bezig is. Alles legt ze vast, wat resulteert in rauwe en directe beelden van grote schoonheid. Ze fotografeert de culinaire biodiversiteit door de seizoenen heen waardoor een prachtig fotoverslag is ontstaan. 

In 'Woeste goesting' deelt Christine haar schat aan opgedane kennis - van producten en ingrediënten tot technieken en recepten - om de rijke culinaire biodiversiteit van onze streken zichtbaar te maken. 

Bestel

Verkrijgbaarheid
 
Artikel verkrijgbaar

500 artikel(en) verkrijgbaar

Prijs
€ 89,-
BTW
9%
Aantal
Aanschaffen Updaten winkelwagen

Verwachte verschijningsdatum: voorjaar 2025

Specificaties

Auteur
Christine Roelofs

Ontwerp
Merijn Klerx

Bindwijze
Hardcover / Zwitserse binding

Volume
272 pagina's / 24 x 34 cm

Taal
Nederlands

ISBN
978-90-834566-6-9

NUR
441